Så er jeg endelig gået på juleferie og med hensyn til ferie-delen, så ER det ferie. Jeg rejser nemlig til Malaga i morgen med min kæreste og min svigerfamilie, da de spurgte om vi ville holde jul i varmen, og det ville vi gerne 😉 Og eftersom det er i morgen jeg rejser, får i her en farvel/sidste juleopskrift, som I også kan gå på ferie med. Hvis I lige mangler lidt lækkert og lidt anderledes julesnacks, så er denne i hvert fald anbefalingsværdi. Jeg havde den både med på mit arbejde og gav også manden lidt med, og den fik ros, så det skal også laves næste år! Håber ellers at I alle har en god jul og får en skøn juleaften med dem i holder af. Her får I i hvert fald et glædelig jul fra mig <3

Marcipan/lakrids roulade
(1 rulle, ca 15 skiver)
250g marcipan
1 spsk lakridssirup
2 tsk raw lakridspulver
(jeg brugte den fra Johan Bülow)
Blød nougat
Hvid chokolade
Mandler, en lille håndfuld, hakket
Pynt: Lilla glimmer (spiseligt)
– Kom marcipan og lakridsirup i en skål og massér det godt sammen, så al lakridssiruppen er absorberet
– Tilsæt 1 tsk raw lakridspulver og massér det ind i marcipanen
– Rul marcipanen ud i et retlangel firkant
– Smør den bløde nougat på hele marcipanen (pånær 1-2 cm på den ene langside)
– Smelt den hvide chokolade og smør/pensl ovenpå nougatten
– Hak mandlerne groft og drys oven på
– Drys tilsidst med den sidste 1 tsk raw lakridspulver
– Rul marcipanen på den lande side og rul frem og tilbage et pargange til marcipanen har ‘lukket’ sig og luk enderne
– Smelt mere chokolade og pensl rullen med den smeltet chokolade (gør det to gange, så det bliver et lidt tykt lag)
– Drys med raw lakridspulver og lilla glimmer og lad tørre
– Opbevar i en lufttæt dåse og skær i skiver ved servering