Jeg har altid været vild med tomatsuppe, specielt husker jeg de bedste jeg har smagt, fra mine barndomsferier med min familie til Italien (de der lokale restauranter skal man ikke undervurdere). Jeg har aldrig selv prøvet at lave tomatsuppe før, før igår, og jeg kan da lige love for, at det bestemt ikke er sidste gang at jeg laver det herhjemme! Jeg må sige, at den blev virkelig god, og heldigvis synes manden det samme 😉 Jeg valgte at toppe suppen med skyr, kylling (kogt i 25 minutter i let saltet vand) og frisk basilikum, men tror også jeg vil afprøve det med varmrøget laks eller tigerrejer som topping. Udover at den smager himmelsk, så er den også utrolig nem og sund, så den passer til travl hverdag – max 45 minutter inkl. forberedelse og så er der serveret 😉

Tomatsuppe

(ca 2-3 personer som hovedret)

6 store tomater

2 fed hvidløg

2 løg

8 soltørret tomater

2 spsk olivenolie

1 spsk mel

2 grøntsagsboullion terninger

1 L vand

3 laurbærblade

1 tsk paprika

1 håndfuld frisk basilikum

2 fed hvidløg

1 tsk salt

Lidt peber

– Hak løg og skær både de friske og soltørret tomater i grove tern

– Kom olie og løg i en gryde og svits kort

– Tilsæt mel og rør det godt rundt

– Tilsæt begge tomatversioner og rør godt i ca 2 minutter

– Kog 1 l vand og hæld i gryden sammen med buollion terningerne og rør godt

– Riv de friske basilikumblade i mindre stykker og kom disse samt de resterende ingredienser (pånær hvidløg) i og kog op

– Lad koge i 20 minutter

– Når suppen har kogt færdigt tages laurbærbladene op og hvidløg knuses i med en hvidløgspresser

– Stavblend nu suppen godt, så der ingen stykker er tilbage

– Servér med det samme, og evt. toppet med skyr, kylling og frisk basilikum