Yay, jeg er verdens mest lettede kvinde lige nu. Jep, et styks bachelorprojekt blev afleveret igår – endda to dage før tid – så jeg kan næsten ikke få armene ned. Selvom der er afleveret mange opgaver i de sidste tre år, som også har betydet noget, så er det nu alligevel en helt anden følelse at aflevere sit bachelorprojekt og specielt når man er godt tilfreds og har lidt overskud på kontoen. Det der all-nighter syndrom eller koffein-natten, som mange snakker om, det kender jeg ikke rigtig til, for det dur jeg ikke til. Så hellere aflevere stille og roligt, men det er nu også fordi jeg har en anden eksamen som også skal afleveres i morgen (er ved at sætte det sidste punktum) OG at jeg (no surprise) har en kagebestilling med tre fondantkager til en konfirmation på lørdag – ja jeg skulle jo nødigt have for lidt at se til, hehe. Nå men med lidt overskud og pausetid hoppede jeg derfor lige en tur i køkkenet for en times tid siden og kreerede denne lækre is. Ja når man ikke kan være ude i det gode vejr (har siddet i nattøj og uden make-up de sidste tre dage), så må man jo ‘nyde’ det dejlige vejr gennem vinduet og blive inspireret på en anden måde. Og hvad er mere sommeragtigt end is?! Og det bedste ved denne is er, at den er mega bikini-venlig (jubii) og samtidig bare smager helt igennem fantastisk og har den lækreste cremet konsistens. Jeg er bare super fan! Og det er bestemt ikke sidste gang sådan én is bliver lavet og serveret herhjemme… mmm… Bare lige husk, at noget af den skal forberedes dagen i forvejen, eller gøre som mig, at gør det allerede nu, så du altid kan tage hovedingrediensen op af fryseren og lave lækker is – jeg kan i hvert fald prise mig lykkelig for at jeg havde gjort det for længe længe siden 😉 Nå jeg vil tilbage til den sidste eksamen og så ses vi i frihed fra i morgen af – er så klar på sommeren nu!

Cremet chokoladeis – den sunde udgave
(ca 2 personer)

220g frossen banan

1/2 dl skummetmælk

1-2 spsk ren kakaopulver (afhængig af hvor kraftig chokoladesmag isen skal have)

1/2-1 tsk sødemiddel (1 tsk til 2 spsk kakao)

– Dagen før: skær banen i skiver og kom i en pose på frys

– Lige før servering: Kom de frosne bananstykker og mælk i blender/food processor og blend til en lind cremet masse

– Kom sødemiddel og kakaopulver forsigtigt i, lidt ad gangen og smag til

– Servér den cremet, sunde og lækre chokoladeis med en du holder af.

– Pynt: Jeg toppede min med kokosmel og frysetørret brombær, men med friske bær ville det også være lækkert!