I forrige weekenden var jeg med søndagsoverskud trods dagen derpå med gode venner og stod derfor op og lavede en lækker hjemmebrunch til min søde mand og jeg. Det blev med alt hvad hjertet begærer af scrambledeggs, pølser, skyr med müsli og bær, æggemuffins med laks, frisk frugt og så selvfølgelig pandekager (specielt fordi jeg har en kæreste som er utrolig glad for pandekager). Men denne gang lavede jeg ikke sådanne helt almindelig tynde pandekager, som man bestemt ikke skal undervurdere, men i stedet små og lidt tykke pandekager – nærmere kendt som amerikanske pandekager. Det er første gang at jeg lavede dem og de var en stor succes vil jeg lige hilse og sige 🙂 Og ikke mindst er det en nem opskrift jeg har kreeret og de er ovenikøbet nemme at lave og ikke nær så besværlige at vende som de tynde man kender. Så hvis du også er med lidt ekstra overskud, så hop en tur i køkkenet og lav disse til en du holder af, eller bare til dig selv hvis den lille sult melder sig! Og så vil jeg lige sige, at der kommer endnu flere lækkerier senere på ugen da jeg på torsdag både fylder 25 år OG skal op og forsvare mit bachelorprojekt, så jeg krydser fingre for at det bliver en ekstra fantastisk fødselsdag – og der skal selvfølgelig kage til – og det bliver med en særlig ingrediens som jeg har meget kær….. 😉 Så hold øje med bloggen og hep på mig torsdag, vi blogges ved på den anden side!

AMERIKANSKE PANDEKAGER
(ca 20 små, buttede pandekager)
290g hvedemel
1/2 L mælk
3 æg
3 spsk sukker
1 knivspids salt
1 1/2 tsk bagepulver
60g smeltet smør + lidt ekstra til stegning

– Pisk mælk og mel sammen med en elpisker så der ingen klumper er tilbage
– Pisk derefter æg og de resterende ingredienser i
– Kom lidt fedtstof på panden ved første pandekage og fordel 1/2 dl på midten af panden, hvorefter dejen vil fordele sig fint til en rund pandekage grundet dens tykke konsistens
– Løft forsigtet på pandekagen for at se/mærke om den er fast før den vendes (ca 2 min på hver side)
– Opbevar overtrukket med staniol så pandekagerne holder varmen imens resten bliver lavet
– Server med det samme eller opbevar på køl
– Serveringsforslag: ahornsirup, sukker, syltetøj, skyr, friske bær