Jeg elsker Oreo’s – jeg synes smagen (kiksen) er fantastisk som den er eller dyppet i mælk (det hedder vel ikke cookie and cream for ingenting derovre i USA??) – MEN jeg synes også at den er skøn at eksperimentere med i det søde køkken. I kender jo allerede min favoritkage “Oreo-Chocolate Triplecake” som jeg lavede for halvanden år siden og som kan findes under ‘andre kager der smager’. Den er lige siden dens debut på bloggen blevet reproduceret en halv snes gange herhjemme og blandt venner, så derfor er det også mærkeligt at jeg faktisk ikke har haft gang i det eksperimenterende køkken med Oreo noget mere, hmm. Nå, det må der jo gøres noget ved så, jeg har i hvert fald nogle flere ideer med Oreos… Nå, men her får I i hvert fald en ualmindelig lækker én af slagsen – hvad er bedre end en kombination med brownie og Oreo?? Dette er en super nem opskrift med helt almindelige ingredienser, så det er en man ofte spontant kan kaste sig ud i derhjemme hvis man pludselig får gæster – 1 time efter og så er der lækker lun brownie! For ikke at gøre den alt for chokolade-tung lavede jeg også en hvid chokoladecreme og lagde i mellem dejen (se fremgangsmåde for flere detaljer – det er utrolig simpelt) – og det blev et hit skal jeg lige hilse og sige fra mine søde kollegaer som har nydt godt af disse i dag! Nå, jeg vil hoppe tilbage til arbejdet – hav end dejlig solrig onsdag derude 🙂

OREO BROWNIE

(16 kvadrater/stykker)
320g mørk chokolade
300g smør
600g sukker
5 æg
200g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
20 groft hakket hele Oreo

– Forvarm ovn på 180 grader
– Imens smeltes den mørke chokolade
– Pisk smørret blødt sammen med sukker og vaniljepulver
– Tilsæt æg samt smeltet chokolade og pisk videre
– Tilsæt mel og bagepulver og pisk igen
– Hak Oreo’sne halv-groft og vend i dejen

Hvid chokolade creme
400g creme cheese
70g hvid chokolade
50g flormelis

– Smelt chokoladen og imens piskes creme cheese og flormelis forsigtigt med en gaffel
– Vend den afkølet chokolade forsigtigt i creme cheesen til en jævn creme

Saml brownien inden bagning
– Kom halvdelen af browniedejen i en ca 30×30 bradepande
– Doser ¾ af den hvide chokoladecreme oven på browniedejen (gem den sidste ¼ til pynt)
– Kom resten af browniedejen ovenpå den hvide creme – og bag i ca 30-35 minutter
– Når brownien er afkølet skæres kanten af hele vejen rundt og den skæres yderligere i 16 lige store kvadrater

Pynt
8 Oreo, halveret
¼ af den hvide chokoladecreme

– Kom den resterede hvide chokoladecreme i en tylpose med en rund tyl (eller en frysepose og klip spidsen af på ca 2 cm)
– Pynt hver brownie med en klat hvid chokoladecreme i højre hjørne og en halv oreo placeres i cremen