Glædelig 15. december! <3
Det var ikke meningen der skulle gå så længe mellem denne og sidste opskrift, men en uheldig episode i sidste uge udgjorde, at jeg røg på krykker grundet en forstuvet fod, hvilket har sat mig helt tilbage – det har jeg simpelthen slet ikke tid til. Og derfor har der intet overskud været for min side, men heldigvis fik jeg kreeret en masse lækkerier i starten af december og har stadig et par julegodter liggende til jer 😉 Så her kommer den første af tre opskrifter indenfor en uge, da min bedre halvdel og jeg rejser til varmere himmelstrøg på lørdag – en hel måned i Australien – hvilket også betyder, at der vil være lidt stille på bloggen, men hvis I følger med på facebook og/eller instagram, vil der helt sikkert komme lidt billeder og updates op undervejs på turen 🙂 Nå, men nu ikke mere om al det rejseri, her får i en opskrift på nogle helt klassiske jødekager! Jeg har (selvfølgelig) også en utraditionel opskrift, så den vil jeg løfte sløret for om et par dage 🙂 Enjoy!

JØDEKAGER

Dejen:
245g mel
1/2 tsk hjortetaksalt
140g smør
80g sukker
1 æg

Pynt:
1 æg til pensling
Kanel
Sukker
Hakket mandler

– Kom mel og hjortetaksalt i en skål og rør det rundt
– Tilsæt det kolde smør sammen med sukker og æg – ælt det sammen til en ensartet dej
– Stil på køl ca en times tid
– Kom lidt mel på bordet og rul dejen så tyndt som muligt, og udstik kagerne efter ønske, jeg brugte en rund udstikker med en fin “ramme”, et helt almindelig drikkeglas kan også bruges
– Pensl kagerne med det pisket æg og pynt efter ønske, mine varianter var således:
– Pynt de traditionelle jødekager med kanel, sukker og hakket mandler
– Bages i forvarmet ovn 185 grader i 8-10 minutter
– Køl af på rist og opbevar i lufttæt bøtte/dåse