<3 HAPPY VALENTINES <3
Jeg vil gerne ønske jer alle en dejlig valentines dag, om den så skal bruges i selskab med den eneste ene eller blandt andre som har ens hjerte kært. Jeg synes i hvert fald det er en dag, som måske opstiller nogle uventede forventninger og derfor er ikke noget vi herhjemme med udgangspunkt fejrer -og dagen i dag skal derfor, i selskab med et vennepar, nydes med god mad og vin til dining week. Jeg glæder mig til en skøn aften! Men altså, jeg er lidt af en romantiker, så jeg kan jo i bund og grund godt lide konceptet 😉 Om ikke andet, så kan jeg i hvert fald godt lide at have lidt undskyldninger til, at hoppe en tur i køkkenet i tide og utide. Og dér er valentines slet ikke et dårligt påfund! Hjerter, lyserød, sødt og glimmer – alle de former og muligheder jeg holder mest af at bruge i køkkenet, så den skal selvfølgelig ikke have for lidt 😉 Sidste år lavede jeg nogle lækre blondies (hvid chokolade brownie) med hindbær, hjerteformet naturligvis. Og I år, har jeg netop taget nogle fine, lyserøde, søde, glimmerfyldte, og ligeså hjertetformet meringskys ud af ovnen. Jeg vendte derefter frysetørret hindbær samt lidt lyserød farvepasta i, så jeg fik den finde hindbærsmag samt lyserøde nuancer. Og hold op hvor smager de lækkert. Og så er de utrolig nemme og tager 1 time at lave fra start til slut! Så hvis du endnu ikke har overrasket din kære med lidt lækkert, så hop da lige en tur ud og lav disse – de vil uden tvivl falde i god jord – om ikke andet, så er det tanken og formen der tæller på sådan en dag som i dag 😉 Rigtig dejlig kærlighedsdag til jer alle <3 <3 <3

HINDBÆRKYS
(6 store hjerter / 30 små kys)

3 past æggehvider
170g sukker
1 spsk vaniljepulver
3 spsk frysetørret hindbær, fint pulver
3 tsk frysetørret hindbør, grove stykker
Evt. lyserød farvepasta
Spiseligt glimmer, lyserød

– Kom æggehvider, sukker og vaniljepulver i en skål og pisk til marengsen bliver stiv og skinnende (ca 10 minutters piskning – jeg brugte derfor min køkkenmaskine)
– Vend de to slags frysetørret pulver forsigtigt i merengsmassen
– Hvis ikke farven er lyserød nok eller der ønskes fine striber i merengsen, så kom nu farvepastaten i merengsmassen og vend et par gange, så farven ikke er rørt helt ud
– Kom nu marengsen i en tylpose og lav nu nogle hjerter på en bagepapirsklædt bageplade (mine hjerte havde størrelse: bredeste stykke: 14 cm, fra spidst til hjertebuernes lukning: 10 cm, fra spidst til buens top: 12 cm – men man kan lave dem som har lyst til ;-))
– Drys tilsidst (inden ovn) med glimmer med let hånd
– Bag i forvarmet ovn på 130 grader i ca 45-50 minutter (hold øje undervejs så de ikke bliver mørke)
– Køl af på rist og opbevar i en lufttæt dåse/glas