Kalenderen siger juni, og derfor er det mit hoved sommer. Men det er som om at det der såkaldte ‘sommervejr’ i den grad lader vente på sig… jovist, solen har vist sit kønne ansigt en gang i mellem, men ikke så jeg har følelsen af at NU er det sommer. Og derfor bliver man nok også lidt ekstra glad af at vågne op til solrigt vejr! Mange sover muligvis en distortion ud og andre er på arbejde (ja, inkl. mig selv, dog kun en halv arbejdsdag!), og de heldige kan nyde en ekstra weekendsdag. Måske nogen skal ud og nyde det gode vejr? Måske nogen skal have gæster til en spontan grill-aften? I så fald, om det er den ene eller anden form for sommerhygge, så får I her et god bud på en dessert som i den grad vil øge hyggen – det lover jeg 😉 Den er super nem, smager af masser af sommer og kærlighed, og så er denne tilmed mulig at lave bikinivenlig, nemlig både med eller uden sukker. Og ja, så kan den laves dagen før, et par timer inden og nydes både derhjemme eller to-go! Hvis det her ikke er en ægte sommer dessert, så ved jeg ikke hvad det er 😉 God grundlovsdag og weekend alle sammen!

RABARBER / VANILJESKYR DESSERT
(5 whiskey glas)

2 blade husblas
330g rabarber
1 vaniljestang
3 spsk sukrin gold / brun farin / sukker
740 g cheasy vaniljeskyr

Granatæblekerner
Lakridspulver (jeg brugte Johan Bülow)
Hvid chokolade

– Husblas sættes i koldt vand i ca 10 minutter
– Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud
– Rababer koges op ved middel varme med sukrin eller sukker og vaniljekorn i ca 13-15 minutter
– Husblas krammes fri fra vand og smeltes deri
– Rabarberkompotten køles af i en skål og vendes derefter groft i vaniljeskyren
– Fordel rababermoussen i portionsglas og sæt på køl
– Inden servering: top med lakridspulver, granatæblekerner og hvid chokolade pynt
– Hold på køl indtil servering