Jeg elsker, elsker, elsker jul! Glæde, hygge, familietid, smukke lys, fint pynt, snefnug (er ikke fan af sne ellers), juletræ, og ikke mindst, alle de traditionsbunde julelækkerier! Jeg har i år rasende travlt med vores nye nyrenoverede lejlighed, eksamen, div. arrangementer (babyshower, kagebestillinger osv.), så jeg har ikke haft sønderligt meget tid for mig selv i mit nye, lækre køkken til at udfolde mine juleeksperimenter ligesom de sidste par år. Men altså, lidt har jeg da fået lavet og det skal i bestemt ikke snydes for 😉 Så her kommer årets første juleopskrift, som er ret traditionsbunden og passer til børn og voksne i alle aldre, da det kun er fantasien, krymmel, glasur og glimmer som sætter grænsen her. Jeg er selv lidt kedelig i min dekoration, så mine blev til ensformige men ikke desto mindre, fine fine snefnug. Opskriften er så nem og kan klares på nul-komma-fem, hurra! Så rigtig meget held og lykke med julebagningen – godt det snart er weekend 😉 GLÆDELIG JUL <3

KANEL/KARDEMOMME SMÅKAGER
(Mange småkager….)

360g mel
160g sukker
240g smør
1½ tsk kanel
1½ tsk vaniljesukker
½ tsk kardemomme
1 æg

Royal icing glasur:
1 bæger past. æggehvider
270g flormelis
Evt. div farver

– Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
– Smulder smørret ned i.
– Tilsæt ægget og saml dejen godt til en jævn masse (håndkraft).
– Dæk dejen til og sæt på køl ca. 30 minutter.
– Rul dejen forholdsvis tyndt ud (et par millimeter) og udstik småkagerne i fine former, det er kun fantasien der sætter grænsen. Jeg udstak mine med en stjerne-form.
– Forvarm ovnen på 200 grader og bag småkagerne i ca 6-8 minutter
– Køl småkagerne af på en rist inden de pyntes med glasur:
– Kom æggehvide og flormelis i en skål og rør det sammen med en gaffel, så eventuelle flormelisklumper forsvinder. Glasuren skal være lidt fast, men stadig blød, så den kan påføres uden at den flyder. Nu kan der tilføjes farve efter ønske.
-Kom glasuren i en tyllepose (en frysepose kan også bruges) og klip et lille hul i enden.
– Pynt nu kagerne efter ønske og kom gerne krymmel og div. andet pynt på, det er kun fantasien der sætter grænsen 😉
– Når glasuren er tørret, kommes kagerne i en lufttæt boks og opbevares et tørt sted.