Nu nærmer selve julen sig med hastige skridt og dermed er nytåret jo også lige om hjørnet! Derfor synes jeg, at I skal have en lækker opskrift på en cupcake som både kan anses som julet men bestemt også som kan være et fint bud på en nytårsdessert eller som snack med bobler kl.00 hvis kransekage ikke lige er sagen. Den er i hvert fald spækket med masser af smag, sødme, glimmer og overraskelser – hvad mere kan man bede om på en sådan dag? 😉 Den kræver lidt forberedelse, at der er en midte af karamel man selv kan lave (opskrift er allerede på bloggen og linkes til nedenfor), men ellers er det en opskrift som er lige til og som kan overskues af de fleste i denne travle tid 🙂
Må I alle få en dejlig jul med dem i holder af <3

MOCCA CUPCAKES MED MIDTE AF KARAMEL
(25 stk)

Selve cupcaken:
375g hvedemel
300g sukker
1 ½ tsk natron
1 ½ tsk bagepulver
1 ½ tsk vaniljesukker
5 æg
260g smeltet smør
3 dl yoghurt neutral
200g smeltet mørk chokolade
1 ds flydende karamel (opskrift nedenfor)
25 muffinsforme

– Alle ingredienser (pånær den flydende karamel) kommes i en skål og røres godt sammen. NB! Jeg vil anbefale at man bruger en håndmixer eller en køkkenmaskine.
– Når dejen er blevet ensartet doseres dejen i de 25 muffinsforme
– Forvarm ovnen til 200 grader og bag cupcakesne i ca 18-20 minutter
– Når cupcakesne er afkølet, skæres der et hul i midten af hver cupcakes, så de kan blive fyldt med karamellen. Som kan laves selv dagen i forvejen: 1 ds kondenseret mælk og en gryde med vand. Tag etiketten af dåsen og kog den i vand i 4 timer. Derefter tages den varme dåse op og nedkøles i iskoldt vand i yderligere 2 timer. Og voila, så er der super lækker dulce de leche karamel.
– Kom den faste, men let flydende karamel i en tyllepose, klip et hul i enden og dosér nu en lille klat karamel i hvert hul.
– Nu laves mocca frostingen:

Mocca frosting:
300g semi-blødt smør
450g flormelis
1 spsk vand
1 spsk vaniljesukker
10g ren kakao
1/4 dl vand
4 tsk instant kaffe

– Pisk smør, flormelis, vand, vaniljesukker og ren kakao sammen til frostingne bliver luftig og lækker (her anbefaler jeg også at bruge en håndmixer eller køkkenmaskine).
– Imens laves den stærke kaffe af den 1/4 kold vand og 4 tsk instantkaffe, som røres godt sammen, så der ingen kaffeklumper er tilbage.
– Under piskningen af frostingen hældes kaffen nu stille ved (det er meget vigigt at det hældes langsomt i, ellers risikerer man at frostingen skiller).
– Kom frostingen på en tyllepose med Wilton’s M1 tyller for at få, ligesom jeg har gjort, disse fine swirls på cupcakesne.
– Lav nu fine swirls på hver cupcakes og pynt efter ønske. Jeg dryssede mine med lidt guldglimmer og så synes jeg at Johan Bülows jule guldkugler passede perfekt til denne cupcakes, men det er kun fantasien der sætter grænser. Enjoy!