I dag har jeg været til min skønne venindes søns barnedåb hvor jeg bagte denne søde drenge-fondantkage. Alt er lavet for starten af, så her er opskrifter på både mine bunde, hindbærmousse og hvidchokolademousse med hakkede nødder. Og den var et hit, så jeg er glad 🙂

Lyse bunde

(kagen deles i tre bunde)

375 g hvedemel

300 g sukker

1½ tsk natron

1½ tsk bagepulver

1½ tsk vaniliepulver

5 æg

260 g smeltet smør

3 dl kernemælk eller yoghurt

– Alt piskes sammen og kommes i en springform og sættes i foropvarmet ovn på 170 grader i ca 50 minutter.

– Lad stå i springform i ca. 10 min og derefter afkøl på bagerist

– Del kagen i tre bunde.

Hvidchokolademousse med hakket nødder

½ liter fløde

200g hvid chokolade

Nødder, antal efter ønske (jeg brugte hasselnødder)

4 blade husblas

– Husblas udblødes i vand i ca 10 minutter

– Piskefløden og chokoladen smeltes i en gryde og husblassen krammes fri for vand og smeltes deri.

– Fløde/chokoladeblandingen kommes i en skål og tildækkes med husholdningsfilm, så det dækker overfladen og op ad siderne på skålen

– Lad stå På køl i min. 3 timer og gerne natten over, hvorefter det piskes op til en creme.

Hindbærmousse

250g hindbær

2 spsk sukker

1 tsk vaniliesukker

2 dl yoghurt

5 dl fløde

5 husblas

– Pisk fløde og sæt på køl

– Husblas udblødes i vand i ca. 10 minutter

– Imens koges bær og sukker og vaniliesukker tilsættes

– Kram husblassen fri fra vand og smelt i de kogte bær

– Yoghurt vendes i de kogte bær og det hele vendes i flødeskummet og sættes på køl i min. 3 timer og gerne natten over