Der er ikke noget som duften af jul, så med disse kanel og kardemomme-krydret boller, får køkkenet den skønneste juleduft. Trods de mange ingredienser er de nemme at lave – god 11. december 🙂

Boller med julekrydderier

(6 store boller)

2 dl grahammel

2 dl rugmel

2 dl hvedemel

2 dl vand

20 g gær

½ tsk salt

2 revet gulerødder

½ dl speltkerner

½ dl perlebyg

1 håndfuld mandler

½ tsk sødemiddel

1 tsk vanilie

1 tsk kanel

½ tsk kardemomme

– kog pelebyg og speltkerner i ca 15 minutter og hæld vandet fra

– Opløs gær og salt i lunkent vand i en skål

– Tilsæt de kogte perlebyg og speltkerner og tilføj også de resterende ingredienser og ælt/rør det hele godt sammen

– Ælt i ca 10 minutter (jeg anbefaler at bruge en køkkenmaskine eller elpisker med dejkroge på medium hastighed)

– Lad hæve så længe som muligt, mindst en time og kan ellers godt stå og hæve natten over

– Tril til boller på størrelse med en lille håndfuld (da de vokser godt inde i ovnen)

– Forvarm ovnen på 180 grader og bag i ca 15-20 minutter.

– Servér straks imens de er lækre lune