Det er først rigtig jul når der er bagt pebernødder i mit køkken – så da min kæreste sad begravet i eksamenslæsning igår aftest, hoppede jeg en tur i køkkenet så jeg jo ikke forstyrrede ham for meget (der er ikke én undskyldning der ikke kan bruges, for at få kreeret noget) 😉 hihi. Glædelig jul alle mine søde læsere 🙂

Pebernødder

(ca 250 stk)

250 g smør

150 g sukker

100 g brun farin

1 æg (stort) eller 1 dl fløde

1 tsk kanel

1 tsk kardemomme

½ tsk stødt ingefær

1 tsk hvid peber

½ tsk natron

½ tsk bagepulver

600 g hvedemel

– Pisk sukker og smør luftigt med en elpisker/køkkenmaskine

– Ved stadig piskning, kom æg og krydderier i

– Tillsæt til sidst hvedemel og ælt dejen sammen ved håndkraft eller dejkroge

– Forvarm ovnen på 200 grader og form dejen til små kugler (meget mindre end man regner med, da de vokser i ovnen) og kom på en bageplade

– Bag pebernødderne i 8-10 minutter og køl af på ris

– Opbevar de afkølet pebernødder i en lufttæt kagedåse