Så er julen ovre og sikke nogle dejlige juledage jeg har haft. Som i ved, stod weekenden på svigerforældrebesøg i Næstved, og ellers var min kæreste og jeg ude og stå på skøjter og gå en tur i Frederiksberg have den 23. om eftermiddagen og om aftenen var vi til risengrød og gaveveksling hos min far. Den 24. stod på hård træning fra morgenstunden af (så der kunne spises en ekstra portion ris a la mande med god samvittighed, hihi), efterfulgt at julefilm-hygge på sofaen med manden, og om eftermiddagen tog vi afsted til en dejlig, dejlig juleaften med min mors familie. Og i dag har den stået sofa og glæde over nogle dejlige gaver. Synes lige jeg vil fortælle at jeg er så heldig, at have fået et på Christian Louboutin stiletter af min meget dejlige kæreste! Hvilket er det ypperste for såden en skoentusiast som mig – jeg er bare så glad 😀 hihi. Nå, men her er årets aller sidste jule-opskrift, som jeg også afprøvede for svigerfamilien i weekenden, og den gik rent ind! Nem og lækker juleis, værsgo’ 😉

Juleis

(ca 8 portioner)

3/4 l fløde

9 æggeblommer

150 g flormelis

½ tsk vaniliepulver

1 vaniliestang

1 hel kanelstang

1 psks stødt kanel

½ tsk kardemomme

½ tsk nelliker

1 håndfuld mandler, hakket

150 g ckokolade, hakket

1 appelsin, revet skræl

1 dl vand

2 dl sukker

– Pisk æggeblommer, sukker og vaniliepulver luftigt i ca 5 minutter

– Hæld massen samt kanelstangen og den flækkede vaniliestang i en lille gryde og rør rundt til den tykner (den må IKKE koge). Fjern kanelstang og vanilietsang og stil efterfølgende massen til afkøling i køleskabet

– Imens kommes vand, sukker og revet appelsinskræl på en panden og laves til karamel

– Hæld karamelmassen på et stykke bagepapir og lad det stivne og afkøle helt!

– Imens piskes fløden luftig og det vendes forsigtigt i æggeblomme-massen

– Tilsæt stødt kanel, nelliker, kardemomme, hakket mandler og hakket chokolade

– Når karamellen er helt størknet, hakkes den i grove stykker og vendes i isen

– Kom hele is-massen i en frysebar beholder (jeg bruger bare en almindelig plastikboks) og lad køle i min 5 timer.

– Tag ud af fryseren ca ½ time før servering – enjoy 🙂

– HUSK at røre i massen hver time så den ikke krystalliserer