Ice, Ice Baby. Nu går sommeren snart på hæld, så en sidste sommeris er nu på bloggen. Det er en vanilie/hvid chokolade is vendt med blåbær, hakket hvid chokolade og hakket daim. Frisk, sød og lækker med masser af smag! Håber ellers at I alle har haft en dejlig sommer 🙂
.
Blåbæris med hvid chokolade og daim
(8 Bomber i silikoneform)
2,5 dl fløde
100g flormelis
3 past. æggeblommer
1 nip vaniliesukker
200g hvid chokolade
2 pk daim single (ca. 50 g)
150g blåbær frost, optøet

– Pisk æggeblommer, flormelis og vaniliepulver luftigt i ca 5 minutter

– Hæld massen i en lille gryde og rør rundt til den tykner (den må IKKE koge)

– Hæld den nu varme masse over 100g af den hvide chokolade (som er grovhakket) og rør rundt så massen bliver ensartet og chokoladen smeltet. Sæt derefter i køleskabet til afkøling

– Pisk fløden luftig og vend det forsigtigt med den kolde chokolademasse

– Hak de resterende 100g hvid chokolade samt daim i både grove og fine stykker og vend det i isen

– Hæld det hele i en fryseegnet beholder og sæt i fryseren i 4-5 timer (jeg brugte en silikoneform med en halvrund form, så isen får et fint look ved tallerkenservering.

– Rør forsigtigt i massen ca hver 1-1½ time
– Lad stå på frys indtil servering