Jeg er begyndt at julehygge lidt herhjemme – har sneget lidt julepynt ind hist og her, og julekagebagningen er sådan set også gået igang, no surprise 😛 Nå, men hvis ikke I allerede er begyndt lidt på julen og julestemningen, må vi hellere gøre noget ved det! Og derfor tager jeg forskud på julen her på bloggen også – dog synes jeg det er helt legalt eftersom det er en opskrift som også kan laves uden juleingredienser og dermed kan den laves og nydes hele året 😉 Enjoy og glædelig forjul 😀

FUDGE
(Mange karameller afhængig af størrelse)

125g smør

155g sukker

1 dl mælk

1,5 spsk vaniljesukker

1 dåse kondenseret mælk

– Kom alle ingredienser i en gryde og bring i kog

– Kog karamel, indtil det er blevet mørkere i farven, det tager 15-20 minutter (afhænger både af gryden du bruger, og din kogeplade)

– For at finde ud af om karamel er færdig, kan du nu lave “karamel testen”: Sæt en teskefuld karamel i en kop koldt vand og saml den med fingrene. Hvis det bliver til en fast kugle er karamellen færdig dermed færdig. Hvis ikke, skal karamel koge lidt længere – gør tricket igen for at kontrollere

– Vær tålmodig! Og tag ikke karamellen af komfuret, før du rent faktisk kan lave en forholdsvis fast kugle

– Hæld karamellen i en skål og pisk det i ca 10 minutter med en håndmixer eller køkkenmaskine (jeg anbefaler at bruge et køkkenmaskine da 10 minutter er lang tid at stå med en mixer i hånden)

– Hæld karamellen i en lille bradepande med bagepapir, så det bliver 1-2 centimeter i højden

– Sæt karamellen i køleskabet i nogle timer, og skær derefter i mundrette firkanter- Opbevar i lufttæt bøtte, dåse, glas.