Udover at vi i familien har vores årlige konfekt-produktions-dag har vi også en jule-kage-bagedag (surprise), som i år lå dagen efter konfektdagen (så vi var godt trætte dagen derpå)! Men ikke mindst fik vi bagt en masse julekager: specier, pebernødder, vaniliekranse (verdens bedste opskrift fra min mormor!) og så lavede vi disse jule cookies med smeltet nougat i dejen – noget som vi hverken har prøvet eller hørt om før – og det blev en succes! Så hvis du ikke er til almindelige tynde julesmåkager med ‘knæk’ i, så smager disse nogenlunde ligesom en brunkage/nougat men med både sprød og blød konsistens som en amerikansk cookie – ret lækkert skulle jeg hilse og sige! Hav en forsat dejlig jul derude 🙂

Jule Nougat Cookies
(ca 30-40 stk)
6 dl blendet havregryn
75g hakket/malet mandler
75g hakket/malet hasselnødder
2,5 dl sukker
3 dl brun farin
1 ps peberkage krydderiblanding
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk vaniliesukker
200g smør
30g nougat
2 æg

– Sukker, brun farin, smeltet smør og smeltet nougat (smør og nougat smeltes sammen i microovnen) røres sammen med en elpisker med dejkroge
– Ægget tilsættes og piskes med
– Tilsæt bagepulver, peberkage krydderiblanding, natron og vaniliesukker og pisk igen
– Tilsidst tilsættes blendet havregryn og malet mandler og hasselnødder og røres med
– Tril kugler af dejen og placer på en bageplade med bagepapir, med lidt afstand i mellem da de flyder ud og bliver til cookies inde i ovnen
– Forvarm ovnen på 190 grader og bag i 9 minutter
– Køl af på rist og opbevar i en lufttæt dåse, enjoy 🙂