Blog Image

Modern Housewife

Hindbær/choko cupcakes

Cupcakes Posted on Sun, February 17, 2013 19:17:59

Disse fine mini-cupcakes medbragte jeg også til mine veninders fødselsdag igår, og disse har jeg også lavet op til flere gange (dog som almindelig str. cupcakes) – altid en sikker vinder!

Choco-cupcakes

(ca 50 stk minicupaces / 25 almindelige str. cupcakes)

375 g hvedemel

300 g sukker

60g ren kakaopulver

100g hk mørk chokolade

1½ tsk natron

1½ tsk bagepulver

1½ tsk vaniliepulver

5 æg

260 g smeltet smør

3 dl kernemælk eller yoghurt

– Forvarm ovnen på 200 grader

– Rør alle ingredienser sammen til en jævn dej og fordel dejen i muffinsforme

– Bag i ovnen i ca 20 minutter og køl af på rist

Hindbær frosting

(til ca 50 mini cupcakes / 25 alm. str. cupcakes)

2.5 past. æggehvide

100 g sukker

225 g usaltet blødt smør

0,5-1 tsk vanilie sukker

250g optøet hindbær

– Pisk med elspisker de past. æggehvider med sukker over varmt vand/vandbad i ca 3 minutter (til sukkeret er smeltet)

– Fjern vandbad og pisk yderligere i ca 10 minutter til massen er kold igen. (Efter vandbad hælder jeg massen i min køkkenmaskine og lader den stå og piske for sig selv, da det godt kan være anstrengende at stå med en elpisker i ti minutter)

– Derefter tilsættes smør lidt ad gangen og til sidst vaniliepulver (NB: Frostingen kan begynde at skille når smøret røres i, så pisk videre indtil frostingen bliver glat igen)

– Når massen ikke skiller længere, tilsættes de optøet hindbær (samt saften derfra) og pisk kort videre, så hinbærene farver frostingne lyserød.

– Derefter hældes den i en tyller (Wilsons M1) og doseres fint på hvert cupcakes

– Pynt cupcake’en efter ønske – jeg lavede små sommerfugle af fondant, hvilket gav et fint og tøset look!



Kage til vidunderlige veninder

Fondant kager Posted on Sun, February 17, 2013 18:59:48

To af mine skønne veninder holdte fælles fødselsdagsfest igår, og derfor spurgte de om ikke jeg ville kreere et styks tøset kage – og det ville jeg selvfølgelig gerne 😉 Denne er med lysebunde, jordbærmousse og chokolademousse, og opskriften er prøvet op til flere gange for mit vedkommende, så den kan i finde på et af mit tidligere indlæg her 🙂